Golf Simulators

Golf Simulator

Een golf simulator is een systeem of apparaat dat de mogelijkheid biedt om golf te spelen op een grafisch gesimuleerde driving range of golfbaan, in een indoor omgeving. Een golfsimulator kan variƫren in grootte en kosten.

Vanaf een speciale kamer met scherm en projector tot compacte units die werken op een thuis computer of video game console, zoals de PlayStation 3 of Xbox 360. Een golf simulator berekent uit de gegevens van de meting van onder andere, infrarood, ultrasoon of radar, de baan van de bal, die vervolgens door de beamer op het scherm word geprojecteerd. Een golf simulator heeft ook software zodat de gebruiker het systeem als een driving range kan gebruiken, de software meet elk schot en vertegenwoordigt de gehele beweging van impact tot hoe de bal stuitert, in levensechte beelden. Op deze manier heeft de golfer een gedetailleerde analyse van de gehele vlucht van de bal en deze informatie kan weer worden gebruikt om te oefenen en te training. Een golfsimulator is een virtuele golfbaan die de golfer de uitoefening van haar sport, ongeacht het weer en de tijd van de dag mogelijk maakt.

Voordelen van een Golf simulator

Het belangrijkste voordeel van een golf simulator is de mogelijkheid om eenvoudig te spelen en te oefenen in een gecontroleerde omgeving. Vooral in de winter als de golfbanen onbegaanbaar zijn. Een Golf simulator bied de mogelijkheid om het hele jaar door te spelen en te oefenen.

Hoe werkt een Golf Simulator

Er zijn op het gebied van de golfsimulator een aantal verschillende technologieƫn in gebruik op dit moment. Hoofdzakelijk word de balvlucht of clubhoofd beweging gemeten en geregistreerd.

Balvlucht wordt doorgaans gevolgd via sensoren zoals infrarood, of via lasers, waardoor de balvlucht eigenschappen worden bijgehouden, zoals de lancering hoek, balsnelheid en bal richting. Golfclub beweging wordt eveneens gevolgd, via sensoren of andere apparaten zoals camera's of lasers, word de beweging van de club, namelijk clubhoofd snelheid, richting en impact punt van de club op de bal gemeten. De verzamelde gegevens worden door de golf simulator vertaald naar balvlucht traject volgens bepaalde berekende relaties met de vlucht van de bal en de gemaakte beweging van de bal en golfclub. Door het toevoegen van weerselementen zoals wind en regen maakt de beleving van golfen op een golfsimulator zeer realistisch.

Nauwkeurigheid

Een belangrijk kenmerk van een golf simulator is nauwkeurigheid. Balvlucht is de primaire determinant van de nauwkeurigheid van een golf simulator. Snelheid van de berekeningen en een voorspelbaar geprojecteerd beeld van de bal in de vlucht is van essentieel belang voor de nauwkeurigheid van een golf simulator. Voorspelbaarheid of de aannemelijke balvlucht eigenschap volgens golf experts. Een bal vlucht hangt af van veel dingen, met inbegrip van de bal zelf en de gevolgen van de golfclub op de bal, de bal lancering hoek, richting, spin en snelheid, evenals het slagoppervlak waarop de bal wordt geslagen en de gesimuleerde weersomstandigheden als wind, regen en andere milieu-aspecten die van invloed kunnen zijn balvlucht.

Realistische ervaring

Realistiche beelden gecombineerd met nauwkeurigheid zijn enkele factoren die golf simulators levensecht laat lijken. Daarnaast zijn er factoren zoals de grafische realisme van de golfbaan, 3D-motion graphics, geluid en visuele effecten, zoals het geluid van de bal wanneer hij op de green beland of het plons geluid als de bal in het water land, die je nog meer realistisch en levensecht spel gevoel geven. Met golfsimulators kun je golfen waar en wanneer je maar wilt.