Golfles voor Kinderen

Jeugdgolf

De laatste tijd is jeugdgolf in Nederland flink gegroeid. Het leren van golf is fantastisch voor kinderen, jeugdgolf biedt kwaliteiten die zeer geschikt zijn voor kinderen.

Elementen op het gebied van gezondheid, sporten en plezier hebben. Het spelen van golf kan spannend en belonend zijn. Door deel te nemen zullen kinderen persoonlijke vaardigheden ontwikkelen als attitude, zelfwaardering, eerlijkheid, fair play en concentratie waar ze op latere leeftijd de vruchten van zullen plukken.

Golf voor kinderen

Vorig jaar groeide het aantal golfers onder de twintig jaar met 13.000 nieuwe golfertjes. Een flink deel hiervan is tussen de zes en twaalf jaar oud. Golf, en vooral jeugdgolf, heeft in Nederland de afgelopen tien jaar een grote groei gemaakt. De verwachting voor de komende jaren is dat de groei van het aantal jeugd golfers naar de 15.000 zal doorzetten. Zodra kinderen een balletje hebben geslagen, zijn ze verknocht. Er zijn kinderen die regelmatig een keer per week op de baan staan.

Kinderen doen dan vooral golf gerelateerde spelletjes, om achttien holes te lopen zijn ze nog te jong. Het gaat op die leeftijd vooral om het plezier en het golf voor kinderen. Een jeugdlidmaatschap van een golfvereniging hoeft niet meer dan dat van een voetbal- of tennisclub te kosten. Ook golf equipment en golfkleding hoeven is niet duur je kunt al voor nog geen 100 euro een kinder golfset kopen. Het aantal golfende kinderen zal alleen maar toenemen. Zoals vele andere eerbare sporten, is golf een geweldig educatief middel.

Kids4Golf

Golfen is niet alleen voor volwassenen, golf is ook voor kinderen. Kids4Golf is een sportieve stichting die golf onder de aandacht brengt van kinderen die normaal geproken niet met golf in aanraking zullen komen. Kids4Golf is in 2009 ontstaan tijdens het 75-jarig jubileum van het Amsterdamse Bos.

De stichting werkt nauw samen met het NGF, de gemeente Amsterdam en het Amsterdams Bos. Vorig jaar was het Kids4Golf evenement in het Amsterdamse Bos een groot golf feest. Meer dan tweehonderd kinderen kregen hun eerste golfles van echte golfinstructeurs. Het evenement was zeer succesvol zodat de organisatie heeft besloten om door te gaan met het golf voor kinderen concept.

U.S. Kids Golf Foundation

In 2001 richtte het merk de US Kids Golf, werelds grootste fabrikant van golfequipment voor kinderen tot en met veertien jaar, de US Kids Golf Foundation op om jeugd golf over de hele wereld te stimuleren. US Kids Golf Foundation organiseerd en steunt wereldwijd meer dan 600 golf voor kinderen evenementen. De Wereld- en Eeuropese kampioenschappen worden in eigen beheer georganiseerd. Al jarenlang biedt U.S. Kids op meer dan 100 banen in Amerika een golf voor kinderen concept aan, zodat ouders en hun kinderen samen kunnen golfen. U.S. Kids Golf Foundation is een Amerikaanse organisatie die ook in Europa vaste voet aan de grond begint te krijgen om golf bij de jeugd populair te maken. Golf voor kinderen kan hier in Nederland net zo’n groot succes worden als in Amerika.