Elektrisch Golfkar

De Golfkar

Een elektrisch golfkarretje is een vervoersmiddel bedoeld om golfers inclusief hun golf equipment over de golfbaan te vervoeren.

Met een golfkar mag men niet op de openbare weg rijden, een golfcar is een meestal elektrisch aangedreven voertuig oorspronkelijk ontworpen om golfers en hun golfclubs te vervoeren op een golfbaan. Een vaak gehoord argument voor het huren van een golfkarretje is dat een golfbuggy zorgt voor een snellere doorstroming op de golfbaan. De prijs van een golfkar kan varieren van € 1.500 tot wel € 40.000 per golfcar. Er zijn tegenwoordig hele interessante modellen golfkarren te koop.

Duurste golfkar ter wereld

Gemaakt in dezelfde fabriek waar de Porsche Cayman en de Porsche Boxster worden gebouwd, de ultra luxe Garcia Soleil de Minuit golfkar. Niet alleen is ze rond en strak vormgegeven, maar deze golfkar krijg je in een custom paint carbon dak, tweekleurige hand genaaide luxe stoelen, met leer bekleed stuurwiel, alcantara hemelbekleding en tal van handgemaakte details. Champagne koeler op een standaard en een ingebouwde koelkast in het dashboard. Golfbaan GPS systeem en een automatische golftas houder die bij stilstand geruisloos naar een hoek van 45 graden zakt voor gemakkelijke toegang tot je golfclubs.

Digitale snelheidsmeter, klok en batterijmeter, een accu met een actieradius van 50 KM. Gelaagde krasvrije getinte voorruit met ruitenwisser met hete lucht ontwasseming. De aluminium profielen in het frame van deze golfcar zijn gemaakt door hetzelfde bedrijf dat profielen levert aan Aston Martin, Jaguar en Volvo. “Onder de motorkap” Ducati aandrijving met onafhankelijke wielophanging met double wishbones zoals in Formule 1 auto’s word gebruikt. Rondom schijfremmen en lichtmetalen velgen op deze luxe golfcar. Voor slechts € 39.000 kan je hem zo ophalen.

Driver golflessen

Roadster Golfkar

In Florida, een van de grote steden van de VS met veel pensionados, worden golfkarretjes niet alleen gebruikt op de golfbaan ze zijn echt een andere vorm van vervoer, ook wel NEV's genoemd (Neighborhood Electric Vehicles). En zoals met zo vele andere producten gebeurt, willen mensen uniek zijn dus de vraag naar personalisatie van golfkarretjes groeit. Een “golfcar” versie van een Californische Roadster.

Driver golflessen

Hummer Golfcar

Deze golfkar is groot uitgevoerd, maar valt qua prijs best mee voor een Hummer. Omgerekend een kleine € 8.000 kost deze opvallende golfcar. Zeer compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien. Remmen op alle 4 de wielen, een achteruitrij-signaal, waarschuwingslichten, chromen grille, koelbox aansluiting en exeptioneel grote lichtmetalen velgen van 15-inch voor een golfcar.

Driver golflessen