Golfkleding Dames en Golfkleding Heren

Kledingvoorschrift golfbaan

De meeste golfclubs hebben een strikte golfkleding voorschrift, ethisch correcte, nette en verzorgde golfkleding wordt vereist en is eerder een verplichting dan een aanbeveling. In elke golfshop is vaak een uitgebreid aanbod in golfkleding dames als zowel golfkleding heren.

Er zijn echter een aantal verschillen in de voorschriften voor golfkleding dames en golfkleding heren. Als je kiest voor golf, kies je ook voor de bijkomende dresscode.

Comfortabele Golfkleding

Niet onbelangijk voor golfkleding is dat het prettig draagt en voldoende bewegingsvrijheid heeft.

Golfschoenen of golflaarzen

Golfschoenen of golflaarzen zorgen er voor dat je stevig staat met je gewicht verplaatsen tijdens de swing, en dat je een stabiele stand hebt bij het slaan. Golfschoenen zorgen voor goede grip bij een vochtige en gladde golfbaan.

Spikes of Softspikes

Golfschoenen zijn voorzien van spikes of noppen. Spikes zijn van ijzer en afschroefbaar. Noppen, ook wel softspikes, zijn van rubber of kunstof en zijn tevens vervangbaar na slijtage. Veel golfers dragen golfschoenen met softspikes omdat het genoeg stevigheid geeft. Golf schoenen met ijzeren spikes worden veel op de Tour door professionals gedragen. Op de meeste golfclubs en golfbanen is het volgens de golfregels verplicht om golfschoenen met sokken te dragen tijdens je ronde golf.

Pantalon

Nette pantalon of bermuda, voor heren tot net boven de knie.

Golfkleding Dames

Voor dames zijn iets kortere bermuda’s toegestaan. Golfrokjes mits van zodanige lengte dat deze niet als aanstootgevend worden geacht.

Polo

Polo mét kraagje én mouwen voor de heren.

Dames

Bij golfkleding voor dames is een polo zonder mouwen wel toegestaan de schouders dienen echter geheel bedekt te zijn.

Golfhandschoenen

Golfhandschoenen zijn speciaal ontworpen om extra grip te krijgen op je golfclub, handschoenen draag je aan je leidende hand.

Golfhandschoenen voor rechts- en linkshandige spelers

Rechtshandigen dragen hun golfhandschoen aan de linkerhand en de leftys dragen hun golfhandschoen aan de rechterhand. Het is echter niet verplicht om handschoen te dragen.

Hoofddeksels

Petten, hoeden of caps zijn niet verplicht zij dienen echter afgezet te worden bij het betreden van het clubhuis.