Faillissement voor Golfclub Naarderbos in Naarden

Faillissement aangevraagd voor Golfbaan Naarderbos

Op 07-11-2011 is Golfbaan Naarderbos in Naarden door de rechtbank in ’s-Hertogenbosch failliet verklaard. De curator die is aangesteld is mr. J.J. Dingemans. Jan Dingemans wordt gezien als een van de topcuratoren van advocatenkantoor van Riet in Utrecht.

De kogel is door de kerk, de alom gerespecteerde en oude golfbaan in Naarden, Golfclub Naarderbos is door de rechter failliet verklaard. Eigenaar Golf Goed die meerdere golfbanen in Nederland bezit, kan de huur van de golfbaan niet meer betalen. De golfclubs Maastricht International Golf en Welschap Eindhoven staan ook van Golf Goed gaan ook in de verkoop

BurgGolf toont interesse

Eerder dit jaar in Februari dreigde het failliet ook al, maar Golfbaan Naarderbos heeft het faillesement weten te rekken. Er wordt met de curator gekeken naar een oplossing voor de speelrechten voor de laatste 2 maanden van 2011. BurgGolf, die eerder dit jaar al interesse toonde voor overname van de golfbanen van Golfclub Naarderbos, Maastricht International Golf en Welschap Eindhoven heeft aangegeven nog steeds interesse te hebben.

Leden Golfclubs per e-mail geïnformeerd

De leden van de 3 golfbanen hebben dinsdag een e-mail ontvangen.

“Via deze weg willen we alle spelers van en de bezoekers aan de banen van Golf Goed eenduidig informeren. Golf Goed B.V. zal deze week faillissement aanvragen voor de banen Maastricht International Golf, Golfbaan Naarderbos en Welschap Eindhoven. Golfbaan Spaarnwoude en Golf Centrum Rotterdam worden gecontinueerd binnen Golf Goed. Ditzelfde geldt voor de virtuele Golf Goed Club. De huidige en door Golf Goed verwachte inkomsten van Welschap, MIG en Golfbaan Naarderbos zijn niet voldoende om structureel de huren te betalen, mede door de recessie en de veranderde golfmarkt.

Voor de speelrechten (de laatste 2 maanden van 2011) op de faillerende banen wordt naar een oplossing gezocht. We vertrouwen erop u zo voldoende en helder ge├»nformeerd te hebben”

Teleurstellende golfjaren

2010 was geen goed golfjaar en bijna aan het einde van dit jaar, mede door de tegenvallende zomer, is 2011 een nog slechter golfjaar gebleken. Minder rondes in het algemeen, minder 18 holes tegenover meer 9 holes. Minder golftoernooien en dus minder omzet en minder inkomsten, het heeft allemaal niet mee gezeten. De oorzaak en reden om het faillissement voor de 3 voornoemde golfclubs aan te vragen zodat alle aandacht besteed kan worden aan Golfclub Spaarnwoude en Golfcentrum Rotterdam waar het wel goed mee gaat.