Meer nauwkeurigheid in je drive

Fundamentele golftips voor meer nauwkeurigheid in je drive

Hoe vaak heb je een birdie of zelfs een par weten te scoren na problemen op de Tee? De fairway bereiken is van vitaal belang om goed te spelen.

Visualiseer het schot

Het creëren van een positief visueel beeld is van cruciaal belang in elke sport, maar het is nog belangrijker in golf, wat een zeer mentaal spel is.

De volgende keer dat je achter de bal in de tee-box staat en een doel kiest, wees heel specifiek over je doel en niet alleen maar gericht zijn op daar ergens in de buurt. Als je achter de bal staat verbeeld je zelf de juiste houding. Focus op de gewenste balvlucht. Zie de lancering van de bal vanuit het clubblad, hoog door de lucht en richting het doel. Haal een herinnering terug van een mooie drive van een andere dag in dezelfde situatie. Stap in je adresseer positie en laat het gebeuren. Vergeet niet, "zien" wat je wil geeft een groter percentage van succes.

Swing in jezelf

Veel goede ‘drivers’ zullen je vertellen dat ze een "veilig" shot en een ”grip it and rip it” shot hebben. Wanneer de fairway breed is en de situatie het toelaat, is het lekker om voluit te gaan.

Maar als de fairway voor je het niet toe laat, ga dan naar een swing die je kunt vertrouwen. Gebruik de swing die je het hoogste percentage van nauwkeurigheid geeft. Deze swing is meestal 80% van je swingsnelheid in combinatie van een goed ritme en tempo. Vergeet niet dat waar het om draait met dit soort slagen is om de bal op lijn te krijgen en zo ver mogelijk door te rollen. Tiger Woods gebruikte deze tee shot vaak tijdens de Amerikaanse en Britse Open. Correct uitgevoerd, zal de bal laag vliegen en lang door rollen.

Blijf in balance

Het evenwicht is van cruciaal belang bij het bereiken van consistente resultaten met de driver en alle andere delen van het spel. Aan het eind van je swing moet je voor een paar seconden met je lichaam groot en lang” staan, volledig gedraaid in de richting van het doel, zonder je balance te verliezen. Als je wankel staat, is het tijd voor wat werk. Een goede oefening is om een langzame en volledige swing te maken. Deze tragere beweging zal helpen om je spieren te trainen en maakt het makkelijker om je evenwicht te behouden. Uiteindelijk zul je in staat zijn om je swing snelheid te verhogen met behoud van je balance aan het einde van de follow-through.